fbpx
Artikel

Content Strategy Map

Sådan arbejder vi med Content Strategy Map

Hos OTW har vi for længst erkendt, at det sværeste ved en indholdsstrategi er, at få den kogt ned til et overskueligt og brugbart format. Derfor bruger vi ’Content Strategy Map’.

 
Måske har du prøvet at have et tykt A4-ringbind stående i reolen med ordene ’Redaktionel strategi’ på ryggen. Eller du har en strategi-mappe i Dropbox med et uendeligt antal undermapper. Og hvornår fik du sidst kigget – for slet ikke at tale om udfordringerne med at dele strategien med medarbejdere og kolleger.

Hos OTW har vi for længst erkendt, at det sværeste ved en strategi er, at få den kogt ned til et overskueligt og brugbart format.

Derfor bruger vi ’Content Strategy Map’.

 

En metode og et arbejdsredskab

Vores content map er både en metodik og et arbejdsredskab. Vi bruger mappet til at systematisere processen, når vi skal udvikle medier sammen med kunder. Bagefter bliver mappet for kunden en slags GPS og et redskab til at skabe overblik i hverdagen.

Samtidig sikrer dette redskab, at den redaktionelle udvikling rent faktisk bygger på organisationen eller virksomhedens strategiske grundlag. Vi plejer at sige, at her mødes udgivers ønsker med din viden om, hvordan du bedst når målgruppen.

Vil du med på en kort tur gennem vores udviklingsproces og vores content map? Hold godt fast, så starter vi en hurtig gennemgang her:

 

Vi begynder med grundlaget

Først skaber vi sammen grundlaget for at udvikle dine medier.

Eksisterende strategi. Indholdsstrategien skal gerne hænge sammen med organisationens eksisterende kommunikationsstrategi.

Formål: Hvad vil vi med vores medie og indhold – hvilken værdi vil vi skabe? Content missionen rummer både et formål/ambition (hvad) og konkret virkemiddel (hvordan).

Hvem vil vi nå? Og hvem skal vi være noget særligt for med vores medie og indhold? Her er det en rigtig god idé med læseranalyser, data, fokusgrupper eller anden indsigt. Og så vil vi meget gerne tale om værdifælleskaber, altså hvad samler vores målgrupper på tværs. Læs mere om værdifælleskaber her.

Udtryk og kanaler. Hvilken tone og stil skal indholdet formidles i. Hvad er de designmæssige rammer? Og så overvejer vi kanaler – historien kommer før kanalen, men vi berører kanaler flere gange i løbet af udviklingsforløbet.

 

Den redaktionelle udvikling

En vigtig pointe er, at vi først går i gang med at udvikle dine medier, når grundlaget er på plads. Al respekt for en redaktørs mavefornemmelser, men hvis alle er enige om rammen, sikrer det, at de formater, vi udvikler – ofte på tværs af kanaler – ikke kun baserer sig på mavefornemmelser, men rent faktisk opfylder formålet.

Indholdstemaerne er de emner, som mediet skal beskæftige sig med (på tværs af kanaler), og som er relevante for både afsender og modtager.

Hvilke historiekoncepter vil vi arbejde med og bygge videre på. Formaterne skal holde sig inden for content temaerne og skal kunne udkomme som serier, dvs. kunne bære en ny historie hver gang. Formaterne kan med fordel gå på tværs af kanaler.


Når hverdagen rammer

Efter udviklingsprocessen fungerer ’Content Strategy Map’ som redskab til at skabe overblik i hverdagen. Man kan sige, at vi arbejder oppe fra og ned, mens vi udvikler. Bagefter arbejder man i hverdagen nederst i mappet, mens man ind imellem skæver op til grundlaget for at sikre, at mediet er på rette vej.

Prisen på sådan en proces starter fra 40.000 DKK.

Har du fået lyst til at høre mere om vores ’Content Strategy Map’, og hvordan det kan fungere som både udviklingsredskab og hverdags-GPS, så tag fat i Tina Hansen på [email protected]

Tina Holdgård Hansen

COO tina.hansen@otw.dk 26 17 49 31