Over 100 nye og gamle samarbejdspartnere var for nylig samlet til OTW Insight for at lytte til fire oplæg om, hvorfor og hvordan lyd virker som kommunikation – og hvordan du bruger netop lyd til at nå dine medlemmer.

Hver tredje dansker lytter til podcast hver uge. Og alt tyder på, at tallet er på vej opad. Hvis vi kigger til Sverige og USA, er tallene markant højere. I vores naboland lytter eksempelvis 65 procent af de 18-29-årige til podcasts hver uge.

“Det er kun et spørgsmål om tid, før Danmark også kommer med – svenskerne er længere fremme, fordi svenske Storytel og Spotify blev lanceret nogle år før de danske lydplatforme”, siger Heine Jørgensen, CEO for OTW.

Og hvad der er nok så interessant: Tal fra Spotify viser, at 93 procent af svenskerne diskuterer indholdet i podcasts med andre. Podcasts er altså noget, der engagerer og optager os, selvom mediedagsordenen ikke længere er fælles.

 

Gode råd fra Heartbeats

Heartbeats satte på OTW Insight fokus på de mest lyttede genrer og pegede på to nye, som er drønet ind på listen: nemlig ’Mennesker og psykologi’, altså historier, hvor vi kommer tæt på mennesker – og så ’Klima’ (DR Medieforskning 2022).

Emnet ligger højest, når man spørger, hvad der er vigtigt for lytterne. Det ligger langt højere end værten – og når vi taler værter, så er viden og passion meget vigtige egenskaber, vigtigere end, at det er ’en kendt’, der er vært, viser Heartbeats erfaringer.

 

Zetlands transformation fra tekst til lyd

Mediet og medlemsorganisationen Zetland er gået fra at være et ordmedie til at være et lydmedie. I dag er 80 procent af den tid, deres medlemmer bruger sammen med mediet, på lyd, og den transformation startede ifølge redaktør Mads Olrik efter en meget klar melding fra medlemmerne, som tvang Zetland til at tænke nyt:

“I er fede, men vi har ikke tid!”

En af Zetlands erfaringer er, at den måde, lyd bringer dig helt ind i hovedet på lytteren, er en meget stærk måde at kommunikere med medlemmerne, som er med til at skabe en stor følelse af fællesskab.

 

Hvad Ældre Sagen har lært om lyd

Det fjerde oplæg kom fra en af Danmarks største medlemsorganisationer, nemlig Ældre Sagen. Her fortalte underdirektør Maria Luisa Højbjerg, at organisationens læring om lyd har været

  • Lyd giver vores brand en kant
  • Det kræver indsats at sikre sammenhæng mellem vores medier
  • Vi skal konstant arbejde med distribution og promovering

 

Lyd kalder også på billeder

Når vi taler distribution og promovering, havde flere af deltagerne et klart råd: der skal billeder på. Optag fx video samtidig med, at du optager lyd eller sørg for andre former for billedmateriale – det er kombinationen af billeder og lyd, som skaber den bedste reach og dermed promovering af dit lydindhold på sociale medier.

Vil du og din medlemsorganisation vide mere om lydbaseret content, så kontakt Tina Hansen på Tina.hansen@otw.dk

 

Er du interesseret i at få besked om vores kommende events, så tilmeld dig vores nyhedsbrev herunder.