B22192247_Panthermedia_Observer.jpg

Udfordring

Teknisk Landsforbund ønskede at udnytte sine historier bedre på tværs af medier og nå medlemmerne bedre. Der var særligt fokus på den digitale udnyttelse af stoffet fra det trykte fagblad og synergi mellem website, nyhedsbrev, fagblad og sociale medier.

Samtidig var den visuelle identitet i forbundets medier forældet og skulle have et løft – og nye fonte, former og farver skulle kunne leve dynamisk på tværs af platforme.

Ved at se på indholdets vandring og versionering ønskede Teknisk Landsforbund også at styrke den interne forståelse af de enkelte mediers styrker og svagheder og dermed optimere planlægning og samarbejde i kommunikationsafdelingen.

Løsning

Udviklingsprojektet blev indledt med læser- og brugerundersøgelser, som skulle afdække medlemmernes syn på medierne og sikre en strategisk forankring af udviklingen.

Derefter udarbejdede Teknisk Landsforbund og vi i fællesskab en detaljeret strategi for indholdet på tværs af kanalerne samt koncepter og manualer for digitale og trykte medier.

I forbindelse med relanceringen af fagbladet blev frekvensen af nyhedsbrevet øget fra 10 til 22 udgaver om året, og iPaper-versionen af Teknikeren er erstattet af det visuelle og levende subsite Teknikeren, hvor artikler fra det trykte fagblad publiceres og deles på alle forbundets kanaler.

Se subsitet Teknikeren

Alt i alt har vi fået større digital tilstedeværelse, og det har været vigtigt. Vi er blevet bevidste om, hvilke kanaler vi har, og hvad de kan
Closeup_pink.jpg
Tablets_beskåret.jpg
Closeup_blue.jpg

Resultat

Teknisk Landsforbund har siden projektets start øget antallet af Facebookfølgere fra 1.900 til knap 6.000, blandt andet takket være OTW's rådgivning omkring markedsføring på de sociale medier.

Indholdsprocessen har givet mere fælles fodslag på redaktionen og et bedre overblik over det redaktionelle arbejde fra igangsætning til publicering.

Om Teknisk Landsforbund

En fagforening 

for såkaldte "kreative specialister".

30.000 medlemmer,

som kommer fra mange forskellige faggrupper inden for teknik, design og byggeri.

Ni lokalafdelinger

fordelt over hele landet. 

Læs mere på tl.dk

Vil du vide mere om casen?

Martin_80V0216BW.jpg
Martin Holmgaard Jacobsen
Digital Director Aarhus

Martin Holmgaard Jacobsen er digital direktør i OTW og ansvarlig for digitale kommunikationsløsninger for OTW's kunder. Han har en kandidatgrad i kommunikation og har arbejdet med digital kommunikation i bureauer, start-ups, hos nemlig.com og senest som digital chef i Radius Kommunikation.