Schouw_03.jpg

Udfordring

I 2017 havde Schouw & Co. ambitioner om at nytænke sin årsrapport i forhold til både indhold og visuel oplevelse.

Konglomeratet har flere virksomheder i sin portefølje og søgte en løsning, der kunne kommunikere en kompleks forretning, så den blev forståelig for folk udefra. Samtidig ville koncernen udfordre det traditionelle årsrapportformat og skabe et design, der egnede sig til både print og skærm.

Løsning

OTW har i samarbejde med Schouw & Co. udviklet et stærkt og sammenhængende design med stærke visuelle virkemidler, som bidrager til en ensartet og overskuelig fremstilling, der rummer en høj informationsværdi.

Som en vigtig del af årsrapporten har vi haft fokus på at skabe en oplevelse gennem varieret tekst, indbydende billeder og grafik.

Hver enkelt side fortæller en afsluttet historie, der er rammet ind af en tydelig overskrift, mens illustrationer og oversigter skaber overskuelige elementer.

Navigation via en progress-bar øverst på sitet var tænkt ind fra starten. Det giver et hurtigt overblik over, hvor man er i rapporten. Navigationen gør det samtidig enkelt at navigere rundt i årsberetningens forskellige emneområder, både når man læser den på print, og når man sidder med den digitale version.

Med vores seneste årsrapport kan potentielle investorer få et bedre overblik over vores koncern end nogensinde før. Både indhold og design bidrager til at kommunikere vores fortælling klart og tydeligt.
01.jpg
04.jpg
05.jpg
02.jpg

Resultat

Årsrapporten har vundet Regnskabsprisen+ 2018. En pris, som revisions- og rådgivningsvirksomheden PwC hvert år uddeler til den bedste årsrapport blandt de børsnoterede virksomheder i large cap uden for C25.

Ifølge den uafhængige dommerkomité faldt valget på Schouw & Co.s årsrapport, fordi den byder på lettilgængelig information om en meget omfattende forretning. Designet roses for at bidrage til at gøre rapporten læsevenlig med en rød tråd hele vejen igennem.

For en børsnoteret virksomhed er det helt centralt, at nye potentielle investorer kan gennemskue, hvad det er for en virksomhed, de investerer i. I den forbindelse er den prisvindende årsrapport et vigtigt redskab for Schouw & Co.

Vi hjælper også med...

Ud over at have designet Schouw & Co.'s årsrapport står OTW bag udviklingen og designet af koncernens website: www.schouw.dk.

Om Schouw & Co.

Et børsnoteret industrikonglomerat,

der foretager langsigtede investeringer i førende virksomheder.

Har eksisteret siden 1878,

og var frem til 1987 en fokuseret emballagevirksomhed.

Koncernen ejer

i dag en række forskellige virksomheder, der kun har begrænsede fællestræk.

Læs mere på www.schouw.dk

Vil du vide mere om casen?

annette_bach.jpg
Annette Bach
CEO

Annette Bach er administrerende direktør i OTW og har det overordnede strategiske og forretningsmæssige ansvar for virksomheden samt for udviklingen og trivslen af alle OTW's passionerede medarbejdere. Annette var tidligere direktør hos MediaCom og har mange års erfaring med strategisk rådgivning af en lang række danske og internationale virksomheder.